Voetbalmatch leerlingen vs. leerkrachten

Voetbalmatch leerlingen vs. leerkrachten

Al enkele weken vroegen enkele leerlingen van het zesde jaar om een voetbalmatch tegen de leerkrachten te spelen.
Maandagmorgen was het dan eindelijk zover. Op het synthetisch veld van Triton begon de wedstrijd om 9u30, 8 vs. 8. De ploeg van de leerlingen moest de eerste helft nog versterkt worden met enkele leerlingen van het 4e jaar, omdat enkele zesdejaars niet op tijd uit hun bed waren geraakt.

Al gauw bleek dat de leerlingen het meer van hun individueel talent moesten hebben, maar dat het team van de leerkrachten beter aan de match begon door hun samenspel. Hoewel de leerkrachten tijdens de eerste helft een zestal kansen creëerden, mede dankzij de rushes en voorzetten van mr. Van Bossuyt en mr. Luyten, werd er gemorst met kansen en wisten ze maar 1 keer te scoren, door een doelpunt van mr. Paris.
Daartegenover stelde het leerlingenteam slechts weinig kansen, dankzij de ‘Turkse muur’ in de verdediging, mr. Karali en mr. Soylu. Er kwamen 2 afstandsschoten en 1 echte kans die makkelijk werden gepakt door mr. Devroe.

Tijdens de rust kwamen er een aantal wijzigingen: we zouden 6 vs. 6 spelen, het veld werd kleiner gemaakt, enkele leerkrachten werden vervangen omdat ze naar de klassenraad moesten en de zesdejaars waren eindelijk allemaal toegekomen.

Als deze wijzigingen speelden natuurlijk in het voordeel van de leerlingen, want op dit kleiner veld kwamen hun dribbelkunsten beter van pas. De tweede helft was veel spannender en de leerlingen kregen een aantal kansen, maar mr. Devroe maakte hun schoten nog onschadelijk. Het waren echter de leerkrachten die de leerlingen op de counter pakten en al gauw werd het 4-0 voor de leraren, dankzij goals van mr. Luyten en mr. Paris. Misschien dachten de leerkrachten wel te snel dat de match gespeeld was, want de leerlingen kwamen op korte tijd terug tot 4-2, dankzij 2 afgeweken ballen, na schoten van Rayan Lissbouti en Oussama Marso.

Maar net op het moment dat de leerlingen leken terug te komen, scoorden de leerkrachten nog driemaal, dankzij goals van mr. Paris, mr. Renard en mr. Van Dessel. Ook de leerlingen wisten nog te scoren dankzij een mooi doelpunt in de winkelhaak van Ali Yesilot. Zo legde hij de 7-3 eindstand vast na een leuke en sportieve wedstrijd!

 

Bekijk alle fotos op onze Facebookpagina